Birçok kişinin yatırım düşüncesinde kısa vadede kar etmek vardır. Yatırdıkları paranın karşılığını hemen almak ve fazla beklemeden kazanç sağlamak isterler. Bunu yapmak elbette mümkündür; ama iyi bir deneyim gerektirdiği de bir gerçektir. Anlık dalgalanmaları değerlendirerek kısa sürede doğrudan kara geçilebilir. Önemli olan nokta ise fiyatlardaki dalgalanmaları önceden kestirebilmek ve buna uygun pozisyonu almaktır.

Kısa vadede para kazanmak isteyen yatırımcılar için bazı dövizler son derece uygundur. Elbette burada yazacaklarımız kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen dövizlerin özellikleri göz önüne alınarak, kısa vadede kar getirdiklerini söyleyebiliriz. Özellikle yüksek volatilite ve dalgalanma kaydeden dövizlerin kısa vadede kazandırdıklarını görebiliriz.

Şimdi sizlere gösterdikleri dalgalanmaları göz önünde bulundurarak kısa vadede kazanç getiren 4 döviz kurundan bahsetmek istiyoruz:

Brezilya Reali Kuru

Uluslararası Kodu: BRL
Sembolü: R$

Brezilya Reali KuruBrezilya Merkez Bankası tarafından kontrolü sağlanan real, Türk lirası karşısında oldukça dalgalı bir seyir izlemektedir. BRL/TRY kurunun 1 yıllık sürede çizdiği grafiği incelediğimiz zaman bunu açıkça görebiliyoruz. 1 yıllık süreçte kurun gördüğü en yüksek seviye 1,2352; en düşük seviye ise 1,0490’dır. Bu tepe ve dip noktaları arasında kısa vadeli birkaç pozisyon oluşturarak, tatmin edici bir kazancın sahibi olabilirsiniz.

Brezilya Reali Kuru Canlı Takip için Buraya Tıklayın!

Kazak Tengesi Kuru

Uluslararası Kodu: KZT
Sembolü: ₸

Kazak Tengesi Kuru1993 yılında tedavüle giren Kazak tengesi, SSCB sonrasında ülkenin bağımsız bir ekonomik gelişme çabalarıyla can bulmuştur. 1996 yılında ülke ekonomisi ilk defa büyümüştür ve enflasyon deneyim altına alınmaya başlamıştır. Kazak tengesinin, Türk lirası karşısındaki değerini incelediğimiz zaman; 1 TL’nin 84,27 tengeye eşit olduğunu görüyoruz. 1 yıllık sürede kurun ise en yüksek değerini 98,9069 ile kaydettiğini görüyoruz. En düşük değerini ise 82,4917 ile kaydetmiştir.

Kazak Tengesi Kuru Canlı Takip için Buraya Tıklayın!

Kolombiya Pesosu Kuru

Uluslararası Kodu: COP
Sembolü: $

Kolombiya Pesosu KuruGüney Amerika’nın bağımsız ve üniter ülkesi olan Kolombiya’nın resmi para birimi pesodur. Genellikle Türk lirası ile birlikte yorumlanan para birimlerindendir ve kısa vadede para kazanmak isteyen yatırımcılar için iyi bir alternatiftir. Dünyanın en değersiz para birimlerinden birisidir ve 1 TL 759,07 Kolombiya pesosuna eşittir. Türk lirası karşısındaki değerini 1 yıllık sürede incelediğimizde; en yüksek değerini 864,4561 ve en düşük değerini 739,4694 ile kaydettiği görülmektedir. Bu iki değer arasındaki iniş çıkışlar size kısa vadede yüksek bir kar getirebilirdi.

Kolombiya Pesosu Kuru Canlı Takip için Buraya Tıklayın!

Arjantin Pezosu Kuru

Uluslararası Kodu: ARS
Sembolü: $

Arjantin Pezosu KuruTürk lirası ile aynı grupta yorumlanan para birimlerinden birisi de Arjantin pezosudur. Günümüzde 1 TL, 5 Arjantin pezosundan fazlasına eşittir. Türk lirası karşısındaki değerini 1 yıllık grafikte incelediğimizde ise en yüksek seviyenin, 2018 Şubat ayında birkaç deneme sonrasında 5,2934 ile kaydettiğini görüyoruz. En düşük seviyesini ise 18 Nisan 2017 tarihinde 4,0838 ile kaydetmiştir. En düşük ve en yüksek seviyeler arasındaki sürede yaşanan dalgalanmaları değerlendirerek kısa vadede bir kar elde edilebilirdir.

Arjantin Pezosu Kuru Canlı Takip için Buraya Tıklayın!

Sonuç olarak; bizler sizlere alternatif olabilecek 4 döviz kurundan bahsettik. Bu para birimlerinin, Türk lirası karşısındaki değerlerini iyi bir şekilde takip ederek, kaydedilen dalgalanmaları değerlendirmeniz mümkündür. Günümüzde bu kurlarla işlem yapmanız da kolaylaşmıştır.

Hadi Paylaş...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn